Diskuze: Obezita

3.9.2014Marcela

Ahojky všichni, bohužel trpím obezitou a je velice těžké s tím něco dělat. Spolu s obezitou, se začínají projevovat otoky nohou, zřejmě moc solím. Jsem zadýchaná a špatně se pohybuji. Vím, že základní změnou, je změna stravy, ale prosím poraďte jaká změna konkrétně, na dietologa bohužel nemám :(

4.9.2014Viky

Ahoj Marcelko, co se týče tohoto problému, obezita je bohužel velice špatně řešitelná, nadváha je v podstatě legrace, ale když už je to obezita, není to legrace. Měla byste dodržovat jakási pravidla zdravého stravování, za prvé je důležité jíst pravidelně a menší porce, vyhýbat se smaženým pokrmům a odpoledne po obědě se také vyhýbat sacharidům.

18.9.2014Myška

Je to těžké, lehko se řekně, že by měl člověk jíst menší porce a odpoledne se necpat, ale jak? Vím že obezita je velký problém, ale jak se mám dostat z toho koloběhu zoufalství a beznaděje? Po každé když se najím, mám výčitky, ale když mám depresi nedokážu to řešit jinak než jídlem, tak co mám dělat?

25.9.2014Máá

JÁ ČETLA "ODPOLEDNE SE NACPAT" :D. TO BY BYLO BEZVA, KDYBY BYL RECEPT NA HUBNUTÍ NACPAT SE ODPOLEDNE. ALE K VĚCI, OBEZITA JE NEMOC A S NEMOCÍ BY SE MĚLO BOJOVAT S ODBORNÍKEM, TAKŽE HURÁ K DIETOLOGOVI :)

6.10.2014Ingrid

Já souhlasím s Máá, obezita by se určitě měla řešit s odborníkem a to zejména proto, že když už člověk dojde do takového stádia, jako je obezita, težko se s tím pak popasuje sám. Je důležité aby se postižený svěřil do rukou odborníků, bohužel jde o složitý problém, sama jsem se s ním v rodině setkala a vím, že je například třeba i psychologické pomoci a to velice často.



Reagovat